Четвер, 25.04.2024, 09:14

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 29 » ЦВК не виключає, що законопроект про вибори може бути серйозно змінений
17:34
ЦВК не виключає, що законопроект про вибори може бути серйозно змінений

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера відкинув усі звинувачення опозиції в тому, що поправками до закону «Про вибори народних депутатів» комісія ускладнює участь у парламентських виборах для опонентів влади

Як повідомив Магера в інтерв´ю «Коментарям», під час підготовки законопроекту ЦВК всього лише слідувала рішенням Конституційного суду України.

Нагадаємо, низка депутатів від опозиції заявляли, що заборона на одночасне балотування людини в мажоритарному окрузі та за партійними списками може стати підставою для виключення з боротьби неугодного кандидата. На цьому, зокрема, наполягає депутат Сергій Подгорний. Мовляв, можуть бути використані фальшиві заяви про реєстрацію в окрузі при одночасному балотування за партійними списками, і поки кандидат відстоюватиме правду в суді пройдуть терміни реєстрації.

У відповідь на це Андрій Магера заявив, що йому не зрозумілі претензії на адресу ЦВК. «Ми всього лише дотримуємося відповідного квітневого рішення Конституційного суду. До речі, аналогічне рішення було ухвалено КС ще у 1998 році», - зазначив він.

Спростовуючи твердження опозиціонерів про те, що авторами законопроекту є він та інший член ЦВК Михайло Охендовський, Магера заявив, що не вони одні. «Даний документ не можна приписувати окремо мені чи якомусь іншому члену ЦВК. Його авторство колективне і належить всьому складу ЦВК. Депутати теж до його написання не мають жодного стосунку».

А от з побоюванням опозиції, що в процесі розгляду законопроекту в парламенті документ може бути серйозно змінений, Магера сперечатися не став. «Я не є депутатом, не голосую в Раді. Ми, члени ЦВК, підготували законопроект, бажаючи прибрати з нього технічні недопрацювання. Однак не виключаю, що в процесі його розгляду він може бути істотно або несуттєво змінений, але це вже питання не до нас, а до парламентаріїв», - припустив заступник глави ЦВК.

Як повідомляли «Коментарі», Центральна виборча комісія запропонувала Верховній Раді внести зміни до закону про вибори. Відповідний законопроект був зареєстрований у парламенті. Він містить технічні правки чинного закону. У Раді вже зареєстровано відповідний законопроект, авторами якого є три депутати від Партії регіонів, один позафракційний та один депутат від Народної партії.

Джерело: Comments.UA

Переглядів: 488 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів