Вівторок, 16.04.2024, 12:18

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 21 » Дев'ять природних сердець планети
18:59
Дев'ять природних сердець планети

фото: lubovdemkojournalist.blox.uа
Підбірка унікальних природних ландшафтів із контурами сердець

На нашій планеті є чимало незвичних і неймовірно гарних місць. Сьогодні «Газета» представляє унікальну фотогалерею: дев’ять місць, які Природа позначила особливою любов’ю. У згаданих природних ландшафтах проглядаються контури сердець. Щоправда, споглядати цю красу можна лише з висоти пташиного польоту... Але туристи стверджують: незважаючи на цей нюанс, відвідати кожен куточок світу, якому завдяки його унікальному пейзажу пощастило стати серцем планети, неодмінно варто. Хоча б тому, що тут наче б'є ключем особлива позитивна енергія...

Ліс у формі серця, розташований на півночі Іспанії, в провінції Кантабрія

Кантабрія – це автономна область і провінція в Іспанії, розташована на півночі Піренейського півострова. Відрізняється на диво різноманітними та контрастними ландшафтами, де в єдиній картині поряд з річками, пляжами, долинами й лісами об'єднуються скелі та гори. Близько половини площі Кантабрії займають ліси, в яких водяться навіть ведмеді.

Один із таких лісів і виріс у формі серця. Звісно, побачити цю форму можна, лише якщо подорожуєш вертольотом чи літаком, до того ж «лісове серце» проглядається лише під певним кутом зору. Але коли все ж вдається вловити цю незвичайну красу, просто перехоплює дух...

Серцеподібний острів на озері Гутьєррес, Патагонія

Патагонія розташована в Південній Америці, на південь від річок Ріо-Колорадо й Ліма. Це все ще дика та практично безлюдна місцевість, степові рівнини якої з усіх боків продувають вітри. Саме в атмосфері цієї незайманості та первозданності – її особлива чарівність.

У тій частині Патагонії, яка охоплює Аргентину, розташоване чудове озеро Гутьєррес. Його блакитні води омивають береги густо порослого лісом острова, головна особливість якого – серцеподібна форма.

Заболочена територія у формі серця в Національному природному парку Guandu, Тайвань

У північному Тайвані, місті Тайпей, розташований природний парк Guandu, який має статус національного. Його розміри (площа близько 57 гектарів) і чудові краєвиди вражають відвідувачів. Серед ландшафтної краси особливо прославилася заболочена місцевість, обриси якої нагадують серце.

Серцеподібний острів Таваруа, Фіджі

Знаменитий курорт Фіджі – це архіпелаг із приблизно 330 островами. Кожен із них обрамлений кораловими рифами й омитий теплими блакитними водами. Загалом тут скрізь забезпечено чудовий краєвид. Але одним із найгарніших островів Фіджі визнаний острів Таваруа, розташований поблизу берегової лінії Віті Леву. Багато туристів давно вже нарекли цей острівець земним раєм, що якнайкраще годиться для романтичних подорожей. Причому його серцеподібна форма ніби підтверджує, що Таваруа дійсно є райським куточком.

Острівець Ґалесняк, Хорватія

В Адріатичному морі біля узбережжя Хорватії розташований маленький приватний острівець (власник – Владо Джуреско), незвичайну серцеподібну форму якого помітили зовсім нещодавно за допомогою зйомок із космосу. До речі, представлений у цій галереї фотознімок є збільшеною копією знімка, зробленого із супутника.

Саме за таку цікаву форму острову дали назву Ґалесняк (Galesnjak), що означає «острів закоханих». Площа острова становить лише 108 000 квадратних метрів. Але, попри такі невеликі розміри, тут мріють відпочити багато закоханих, тож цілком імовірно, що невдовзі Владо Джуреско неабияк розбагатіє...

Озеро у формі серця, Огайо

У штаті Огайо (північний схід Середнього Заходу США) в Columbia Hills Corners розташоване озеро ідеальної серцеподібної форми. На жаль, наразі повнішої інформації про це природне ландшафтне диво немає. Відомо лише, що озеро перебуває у приватній власності.

Мангровий ліс у формі серця, Нова Каледонія

Фотознімок серця із мангрових дерев зробив французький аерофотограф Ян Артюс-Бертран – найбільшвизнаний у світі майстер художньої аерофотозйомки. Знімок називається «Серце у Во», зроблено його 1990 року в Новій Каледонії (це ансамбль островів у Тихому океані, розташований неподалік Австралії) поблизу міста Во. Площа всіх островів становить 18 575 кв. км, з них 200 кв. км займають мангрові ліси: невисокі, але дуже густі. Характерна їх особливість у тому, що виростають вони на мулистих ґрунтах, схильних до припливів і відпливів, і є наполовину сухопутними, а наполовину водними.

Ліси, зафіксовані на знімку, розташовані на західному схилі найбільшого острова архіпелагу. У глибині острова, куди морська вода проникає лише під час припливу, серед рослинності утворюються голі поверхні з пересоленої ґрунтом. Саме завдяки цим галявинами і вийшла форма серця...

Озеро в формі серця, Chembra, Індія

На шляху до вершини гірського піку Chembra поблизу індійського міста Meppadi розташоване озеро серцеподібної форми, яке називають головною визначною пам'яткою місцевості. Це озеро, як вважають, ніколи не висихало. Щодня його відвідують близько 150 туристів.

Риф у формі серця, Великий бар'єрний риф, Австралія

У Кораловому морі вздовж північно-східного узбережжя Австралії простягнувся знаменитий Великий бар'єрний риф – унікальна природна колекція коралів. Немало рифів під впливом моря з часом перетворилися на острови. Один із таких коралових островів, якщо дивитися на нього з повітря, нагадує велике серце.

За матеріалами сайту bloglandshafta.com підготувала Олена Будько

Переглядів: 827 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів