П`ятниця, 19.04.2024, 01:02

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 6 » Грузія оголосила про припинення взаємодії з Росією у рамках договору «Відкрите небо»
21:33
Грузія оголосила про припинення взаємодії з Росією у рамках договору «Відкрите небо»

Як говориться в заяві МЗС Грузії, "РФ не виконує взяті на себе зобов'язання за договором і, крім того, з 2010 р. робить спроби використовувати угоду для легалізації так званої незалежності Абхазії і Південної Осетії".


"Зокрема, російська сторона використовує в своїх цілях пункт угоди, що забороняє спостережні польоти в радіусі менше 10 км від кордону держав, що не підписали договір. До таких територій Москва відносить Абхазію і Південну Осетію", - пояснює відомство.

МЗС Грузії вважає, що РФ "не може в односторонньому порядку змінити кордони дії договору, заявляючи про визнання нових об'єктів на території держави-учасниці угоди". "Грузія досі закликала Росію повернутися до дотримання умов договору і виконувала свої зобов'язання по відношенню до неї на основі доброї волі", - йдеться в заяві.

Грузинський МЗС також підкреслює, що цим рішенням Тбілісі не допустить спостережних польотів за участю Росії над територією країни. "У той же час Грузія не буде проводити подібні польоти над територією Росії. Міра буде переглянута тільки після повернення РФ до виконання зобов'язань в повній відповідності з наявним угодою", - зазначено в заяві.

Дговор про Відкрите неб був прийнятий в 1992 року в Гельсінкі 27 державами - учасницями ОБСЄ. На даний момент його учасниками є 34 держави, включаючи Росію (з 2001 року). Метою Договору є сприяння відкритості та транспарентності військової діяльності, контроль за дотриманням діючих договорів у галузі контролю над озброєннями, а також зміцнення безпеки через зміцнення заходів довіри.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Переглядів: 461 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів