Субота, 20.04.2024, 15:21

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 14 » Ловись, рибко, велика і... ще більша
22:43
Ловись, рибко, велика і... ще більша
Такого на озері у с. Звенигород неподалік Львова, мабуть, ще ніколи не було. У суботу, 9 червня, сюди прибули майже півсотні команд на чолі з головами сільських рад Пустомитівського району, щоб взяти участь у масштабних змаганнях зі спортивної риболовлі. 

Ініціював змагання депутат Львівської обласної ради Богдан Дубневич. 

— Ця ідея зародилася у нас зимою, — розповів він у коментарі журналістам. — Але оскільки зимою кількість риболовів мала, ми вирішили провести ці змагання у червні. Ми хочемо, щоб це свято для рибалок було внесене у календар району. Тобто щоб кожного року у червні тут відбувалися змагання з риболовлі. 

Запрошення на змагання отримали всі сільські голови Пустомитівщини. Зрештою, перед початком риболовлі зареєструвалися сорок три команди (кожен з сільських голів міг узяти з собою в команду чотирьох помічників-рибалок). Серед них затесалась також і команда журналістів районної преси. 

Команда Журналісти
Команда „Журналісти” у зборі. Головний — член Національної спілки письменників України, журналіст Михайло Фенчак (другий зліва)
 
Далі шляхом жеребкування кожна з команд отримала сектор для риболовлі. 

Безпосередньо на вилов риби було відведено три години.  

За правилами, на команду із п’яти чоловік можна було мати лише три снасті — дві вудки і спінінг. Деякі учасники через те трохи засмутилися, оскільки вудити рибу хотіли всі. 

Того дня на озері в Звенигороді стояла чудесна погода. Але сільські голови, серед яких було чимало рибалок зі стажем, нарікали, що риболовлі вона не сприяє. Можливо, тому організатори згодом вирішили продовжити змагання ще на годину. 

Озеро у Звенигороді


— А Ви, Богдане Васильовичу, коли вперше взяли до рук вудку? — запитую у пана Дубневича, якого зустрів біля команди Ямпільської сільської ради. 

— У 2-му класі. Ми тоді жили на Майорівці, там були озера на Погулянці, зокрема від цегельного заводу. Туди ми ходили ловити рибу. 

— А зараз можете собі дозволити викроїти час на те, щоб посидіти з вудкою?

— Так, коли їдемо відпочивати на Полтавщину, то люблю порибалити на Сулі. Ну, і, звичайно, тут, у Звенигороді. 

— Яку найбільшу рибину зловили?

— Судака вагою 3,5 кг два роки тому на Сулі. 

— Ви — заможна людина, чи приваблює Вас ідея „махнути” на океан пополювати на акулу?

— Ні-ні-ні, на це немає часу. 

Богдан Дубневич
Богдан Дубневич вітає команду Ямпільської сільради

Рівно об 11:00 на озері в Звенигороді усім командам наказали припинити риболовлю і зібратись на галявині для зважування вилову. 

Очі учасників поблискували від азарту. З кожним наступним зважуванням азарт зростав. Врешті-решт залишилась лише одна команда. Член журі підвісив до ручної ваги садок з рибою, яку та наловила, і оголосив на публіку, скільки та заважила. Після цього переможець став очевидний. 

Третє місце посіла команда Конопницької сільської ради, вона наловила 8,5 кг риби. На другому місці — Скнилівська сільська рада із 10 кг 660 г лускатої. 

Перше ж місце з виловом вагою 12 кг 580 г зайняла Борщовицька сільська рада. Її представник, Богдан Романишин, також упіймав найбільшу рибу вагою 1 кг 520 г, за що був удостоєний окремої відзнаки. 

Богдан Дубневич вітає переможця
Перемога!

До слова, команда журналістів, які на рівні з сільськими головами брали участь у змаганнях, спромоглася наловити лише 1 кг 480 г риби. 

Відтак команди, що посіли переможні місця, отримали спеціальні кубки. А ті, кому Фортуна цього разу не посміхнулась, — пам’ятні медалі. 

Нагороди учасникам змагань у Звенигороді

Медаль учасника змагань у Звенигороді

На завершення Богдан Дубневич звернувся до присутніх із одним запитанням — чи згідні вони, щоб змагання зі спортивної риболовлі стали у Пустомитівському районі традиційним щорічним святом. Усі одноголосно проголосували „за”. Як зазначив потім директор Борщовицької загальноосвітньої школи Ігор Васьків, такі змагання демонструють єдність пустомитівського духу. 




Іван Троян, для Прес-Центру
Переглядів: 834 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів