Четвер, 28.03.2024, 23:32

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 25 » Львівські мажоритарники: хто є хто. Частина перша
17:54
Львівські мажоритарники: хто є хто. Частина перша

Повернення змішаної виборчої системи суттєво мобілізувало політичне життя в країні. Тепер є два шляхи до вищого законодавчого органу держави. Перший – забезпечити собі місце у прохідній частині списку популярної партії. Якщо ні – вперед на мажоритарний виборчий округ. Сміливців на одномандатних мажоритарних округах достатньо, та лиш одиниці мають відчутну підтримку місцевих громад.

Це пояснити дуже просто. Останні вибори до парламенту, на яких змагалися мажоритарні депутати від округів, відбувалися 2002 року, тобто 10 років тому. Виборець встиг призабути «свого» депутата, а сама пропорційна система виборів за партійними списками мало сприяла тому, аби народні обранці були мотивовані спілкуватися з пересічними українцями. Таким чином, більшість обранців втратила зв’язок із територіями, спілкуючись із виборцем виключно через засоби масової інформації, ставши такими ж віртуальними, як і вся українська політика загалом.

Водночас вибори до органів місцевого самоврядування 2010 року, які, до речі, вперше відбулися поза рамками парламентських перегонів, оживили пам’ять кандидатів у депутати та їхніх штабів про кампанії на мажоритарних округах. Низка кандидатів, які нині є фаворитами в одномандатних округах у парламентських перегонах на Львівщині, завдячують своїм сильним стартовим позиціям саме послідовною роботою із виборцями на окрузі після місцевих перегонів 2010 року. Хоча, до прикладу, мажоритарний округ до обласної ради майже вп’ятеро менший, ніж виборчий округ на парламентських виборах. Кількість виборців на виборчому окрузі до Верховної Ради України коливатиметься від 150 до 180 тисяч виборців, тоді як на місцевих виборах ця цифра була у межах 30 тисяч.

Отже, у майбутньому складі Верховної Ради України Львівщину презентуватимуть 12 депутатів, обраних у такій же кількості виборчих округів. Чотири одномандатні округи у місті Львові та 8 – в області.

 

Округ №118, місто Львів, Личаківський район

Кількість виборців – 171 624. Межі: частина Личаківського, частина Шевченківського районів міста Львова, Пустомитівський район.

1. Дубневич Богдан Васильович – директор ТОВ АПП «Львівське», депутат Львівської обласної ради V і VI скликань, народився 10 травня 1962 року в с. Зубра, Пустомитівський район, Львівська область.

2. Гудима Юрій Іванович, БЮТ – перший заступник директора Західноукраїнського Регіонального Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, депутат у Львівській міській раді, голова фракції БЮТ, народився 27 червня 1961 року у Львові.

3. Ромовська Зореслава Василівна – доктор юридичних наук, професор кафедри цивільного права і процесу Львівського національного університету ім. І. Франка, заслужений юрист України, автор Сімейного Кодексу України, народний депутат України ІІІ скликання, народилася 18 вересня 1940 року у м. Косів, Івано-Франківська область.

4. Мандзюк Тарас, УДАР

5. Загорський Володимир Степанович, Партія регіонів – директор Львівського регіонального інституту державного управління, член-кореспондент НАН України (2009 р.), доктор економічних наук (1997 р.), депутат Львівської обласної ради VI скликання, народився 14 лютого 1957 року у м. Великі Мости, Сокальський район, Львівська область.

Округ викликає, з одного боку, враження дежавю, а з іншого боку, результати цього разу можуть бути іншими. У 2002 році на цьому окрузі зійшлись Богдан Дубневич, Зореслава Ромовська та Олекса Гудима. Останній завдяки бренду «Наша Україна» здобув перемогу. У нинішній ситуації, ймовірно, переможе Богдан Дубневич. Великою мірою це залежатиме від опонентів та суперників на окрузі. Від Партії регіонів кандидуватиме Володимир Загорський, директор Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Як і в попередніх округах, партія влади робить публічну ставку на маловідому людину серед мешканців району.

 

Переглядів: 809 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів