Субота, 20.04.2024, 12:24

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 27 » Мешканці Оброшино погрожують перекрити дорогу та залізницю, бо їм "будують екологічну могилу"
12:43
Мешканці Оброшино погрожують перекрити дорогу та залізницю, бо їм "будують екологічну могилу"

Мешканці села Оброшино обіцяють перекрити дорогу та залізничну колію, якщо ТзОВ «ЕкоВат» не припинить будівництво теплової електростанції біля села.

Про це повідомила представник ініціативної групи села Оброшино Пустомитівського району пані Наталія під час під час засідання Громадської ради при Львівській ОДА сьогодні, передає кореспондент Вголосу.

У колективному зверненні мешканців села Оброшино, під яким підписалися більше 1700 осіб, йдеться про те, що підприємство «ЕкоВат» не має жодних дозвільних документів на будівництво ТЕС у першій зоні захисту Оброшинського водозабору.

За словами мешканців села, власники «ЕкоВату через підставних осіб заволоділи 25 га земель запасу села, які люди використовували під випас худоби.

«Тепер без будь-яких проектів, без будь-яких проектів, без зміни цільового призначення земельної ділянки, з порушенням будівельних норм на червоній лінії дороги Оброшино-Пустомити будує теплоелектростанцію потужністю 6 МВт», – йдеться в зверненні. 
Селяни також наголошують, що зараз вони використовують воду із свердловини, яка не відповідає санітарним вимогам по бактеріальних показниках.

«Для нас, мешканців, суттєвим є не тільки злочинне використання питної води та утворення карстових проваль, а також отруєння території села, розташованого на пагорбах, канцерогенними випарами, адже ця ТЕС будується в низинній території села. Висота труби станції для потужності 6 МВт становить 30 метрів, що менше від висоти пагорбів, на яких розташована більша частина села», – пишуть мешканці Оброшино.

У зверненні йдеться про те, що ТзОВ «ЕкоВат» веде інтенсивне будівництво ТЕС, навіть при дуже низьких температурах.

«Ми звертаємось до Громадської ради при ЛОДА підтримати законну вимогу мешканців села Оброшино зупинити будівництво екологічної могили п’ятитисячному селу. Також ми просимо вас звернутися у органи прокуратури, міліції та СБУ в Львівській області вивчити та надати правову оцінку ситуації, яка склалася. В іншому випадку громада села залишає за собою право на прояв громадської непокори, а саме перекриття дороги Львів¬–Самбір, а у випадку ігнорування наших законних вимог – залізничної вітки Львів–Чоп», – пишуть мешканці Оброшино.

Вголос


Переглядів: 1010 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів