Четвер, 28.03.2024, 21:38

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 2 » Незвичайні пам'ятники
20:28
Незвичайні пам'ятники
Яскраве почуття гумору - характерна риса українського народу, тому тут Ви зможете побачити безліч оригінальних і незвичайних пам'яток, які обов'язково подарують Вам гарний настрій і викличуть посмішку!

Курортне містечко Бердянськ (Запорізька область) - поправу може вважатися одним з центрів забавних скульптур. Тут зустрічі з Вами чекає пам'ятник жадібності: це велика 250-кілограмовий жаба з мобільним телефоном, пачкою валюти, сигарою, золотим ланцюгом і написом: «Жадібність - порок».



Тут же Ви побачите пам'ятник пліткарям (у вигляді гігантських бронзових вух), бичку-годувальнику, сантехніку, безтурботному дитинству (у вигляді триколісного велосипеда) і чарівне крісло виконання бажань. А ще тут є пам'ятник дачникам, які обробляють свою земельну ділянку і тому стоять в пікантній позі (внизу пам'ятника величезний колорадський жук тягне напис «Бердянці, нагодуємо себе самі! »).

У Вінниці та Полтаві є пам'ятники «граніту науки» (гранітний камінь з книгами та символом мудрості - совою). Крім цього в Полтаві є пам'ятник українській національній страві «галушкам» і Свині - «вічної годувальниці українського народу».

В Ужгороді Ви зможете побачити пам'ятник засоленої і копченої свинячій нозі - окосту (шовдарю) - улюбленій українській страві.


У Дніпропетровську є пам'ятник кенгуру, в Донецьку - пам'ятник Дон Кіхоту, скульптура напівоголеної дівчини «Юність» і пам'ятник матері (з маленькою дитиною на руках), пам'ятник електрику та футбольному м'ячу. У Харкові є пам'ятник першому вчителю, романтичний пам'ятник поцілую і пам'ятник самовару.

У смт. Кам'янка-Дніпровська (Запорізька область) є пам'ятник помідору, тому що вважається, що тутешні помідори особливо смачні, в Херсонській області, 
яка вважається батьківщиною найсолодших кавунів - є пам'ятник кавуну (смт. Нововоронцовка). В Ніжині (Київська область) - є пам'ятник огірку (солоні «ніжинські огірочки» вважаються кращими в країні)!

У Львові є пам'ятник Пабло Пікассо в трусах, а біля одного з популярних місцевих ресторанів - Леопольду фон Захер-Мазоху (прародичу «мазохізму»). А ще тут є пам'ятник гасовій лампі та велосипеду (поставлений біля Ратуші, як натяк місцевим чиновникам, щоб вони змінили свої дорогі автомобілі на демократичний та екологічний вид транспорту).

В Одесі є пам'ятник дванадцятому стільцю з роману Ільфа і Петрова «12 стільців», в області є пам'ятник
гігантському роботу. Біля одного з місцевих кафе - є пам'ятник батька і сина, які «підглядають за мамою». А ще - є пам'ятник апельсину, якій зіграв історичну роль у розвитку міста (кілька возів з апельсинами одесити подарували імператору Росії, щоб він виділив кошти на будівництво порту - і він не зміг встояти перед таким «смачним хабарем»).

У Чернівцях є пам'ятник невідомому корупціонеру - у вигляді скульптурного зображення руки людини, яка підштовхує монету до розкритих рук іншої людини (на місці, де встановлено пам'ятник більше 200 років тому був зафіксований факт політичної корупції - представники Австрійської імперії подарували російському графу коштовності, взамін на приєднання території Чернівецької області до Австро-Угорщини). У зв'язку з тим, що нині
корупція є поширеним явищем - пам'ятник зробили пересувним (на колесах)!

Київ порадує Вас безліччю забавних скульптур. У столиці є ціла «Пейзажна алея», на якій живуть казкові персонажі і звірі (крім цього на вулицях міста Ви зможете зустріти чарівний монумент мультиплікаційному герою «Їжачок у тумані» і пам'ятник улюбленому казковому герою Буратіно, який зробили з старого дерева).



Тут є пам'ятник стільцю (лавка з маленькими стільчиками), пам'ятник першому електричному трамваю, пам'ятник згорілому сірнику, пам'ятник каштанам (це дерево є символом міста), пам'ятник кавомолці, а ще - єдиний в світі пам'ятник сміттєвозу.

Переглядів: 1462 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів