П`ятниця, 19.04.2024, 10:06

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 1 » Округ №118 – це округ можливої «смерті» єдиного кандидата від опозиції, - Антипович
07:53
Округ №118 – це округ можливої «смерті» єдиного кандидата від опозиції, - Антипович
Як і півроку тому, в окрузі №118 (Пустомитівський район, частина Личаківського і Шевченківського районів) залишається один яскраво виражений лідер – Богдан Дубневич (31,8%), який майже втричі випереджає Юрія Михальчишина (11,9%) та Юрія Гудиму (8,1%). Тобто, це округ можливої «смерті» єдиного кандидата опозиції. Про це сьогодні, 30 травня, під час прес-конференції повідомив керiвник Cоцiологiчної групи «Рейтинг» Олексiй Антипович.

Значно менше  виборців округу наразі готові підтримати А.Парубія (4,6%), Я.Дробота (3,3%), І.Чопко (2,1%), З.Ромовську (1,7%), Л.Бойчишин (1,2%) та І.Залізного (1,2%). Інших кандидатів підтримали б близько 9%. Не визначились – 25% виборців. 

Попри значну перевагу одного з кандидатів над іншими, участь у виборах «об’єднаного кандидата» може повернути певну інтригу на округ.

Так, за умови що кандидатом від Батьківщини, Фронту змін та Свободи на окрузі буде Ю.Михальчишин розрив між ним та Б.Дубневичем може скоротитися до мінімуму (27% - у Б.Дубневича та 25% - у Ю.Михальчишина).

За умови що кандидатом від Батьківщини, Фронту змін та Свободи на окрузі буде А.Парубій розрив між ним та Б.Дубневичем також може бути незначним (28% - у Б.Дубневича та 21% - А.Парубія).

Щодо електоральної привабливості кандидатів (резерви), то Б.Дубневич, є найбільш електорально привабливим кандидатом та має найбільш стійкий електорат. При рейтингу 32% за нього однозначно готові голосувати 20%, можуть розглянути можливість голосування за політика ще 16%. Тобто разом Б.Дубневич має шанси збільшити підтримку до 36%.

Потенціал Ю.Михальчишина та А.Парубія як окремих кандидатів значно скромніший – вони можуть збільшили підтримку до 20-22%. У Ю.Гудими ще скромніший – до 13%.

Першість у рейтингах Б.Дубневичу забезпечує доволі рівне позитивне ставлення серед прихильників основних опозиційних сил: він електорально привабливий кандидат для майже 40% виборців об’єднаного списку Батьківщини та Фронту змін, для майже 50% - Нашої України та УДАРу. Також його готові найбільше підтримати «невизначені». Ю.Михальчишин же опирається в основному лише на підтримку Свободи.

КРИТЕРІЇ ВИБОРУ КАНДИДАТА

Ключові риси, які, на думку опитаних, мають бути притаманні кандидату в народні депутати від округу: виконує обіцянки (52%), чесний (36%) і може принести зміни (30%).

Також він повинен турбуватися про простих людей (25%), розбиратися в економіці (25%), бути патріотом (24%), надійним (22%), мати програму розвитку регіону (21%), досвід господарської діяльності (21%), бути сильним лідером (21%), віруючою людиною (20%) та молодою, енергійною людиною (19%).

47% опитаних переконані, що кандидат у народні депутати повинен більше уваги приділяти вирішенню господарських справ безпосередньо в окрузі і лише 13% – більше уваги приділяти вирішенню державних справ. Для 35% – це жодним чином не впливає на їх вибір, 14% - не визначилися.

33% опитаних переконані, що краще коли кандидат є досвідченим політиком, аніж досвідченим бізнесменом (14%). Водночас для 36% – це жодним чином не впливає на їх вибір, 17% - не визначилися.

24% опитаних переконані, що краще коли кандидат ще не був народним депутатом, аніж вже був (15%). Водночас для 42% – це жодним чином не впливає на їх вибір, 19% - не визначилися.

45% опитаних переконані, що краще коли кандидат буде в опозиції, аніж буде підтримувати курс Президента В.Януковича (5%). Водночас 30% опитаних хотіли б бачити кандидата, який не підтримує ані владу, ані опозицію. 20% - не визначилися.

Лише 21% опитаних обов’язково підтримають кандидата від тієї ж партії, за яку голосують. Для 34%  партійність кандидата буде мати значення, але далеко не основне. Водночас для 25% опитаних партійність не матиме значення – вони будуть голосувати виключно за особистість.

Ще 17% не змогли визначитися з цього приводу.

Аудиторія дослідження: населення міста Львова та Пустомитівського району віком від 18 років і старші

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Вибіркова сукупність: 2400 респондентів, у т.ч. 

Помилка репрезентативності дослідження (загалом):

  • для округу на 600 респондентів – для значень близьких до 50% похибка становить не більше 4%, для значень близьких до 25% - не більше 3,5%, для значень близьких до 10% - не більше 2,4%;
  • для перезваженого масиву по Львову на 2200 респондентів – для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,1%, для значень близьких до 25% - не більше 1,8 %, для значень близьких до 10% - не більше 1,3%;

Терміни проведення: 16 – 26 травня 2012 р.

ratinggroup.com.ua

Переглядів: 561 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів