П`ятниця, 19.04.2024, 22:42

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 29 » Платні парковки у Львові скасовані
16:44
Платні парковки у Львові скасовані
З 1 квітня залишати автомобіль навіть на визначених платних паркінгах у центрі Львова можна безкоштовно. І це не жарт.

З 1 квітня 2012 року набуває чинності норма Постанови Кабміну від 3 грудня 2009 р. №1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів». Згідно з нею, всі паркувальні майданчики повинні бути обладнані паркоматами й автоматичними в’їзними-виїзними терміналами. Якщо немає цих технічних засобів, то збирати плату за паркування не можна.

Щоправда, як це виглядатиме на практиці, наразі невідомо, оскільки оператори паркування не мають наміру забирати паркувальників і відмовлятися від оплати. Водночас купувати дорогі технічні пристрої також не збираються. Кажуть, що без реальних засобів контролю й покарання водіїв, які відмовляються платити, це все не має сенсу. Натомість урядовці запроваджувати каральні заходи не планують, а пропонують узагалі відмовитися від платного паркування. 

– На законодавчому рівні це питання не врегульоване, адже немає важелів впливу на водіїв, – каже Сергій Жук, головний спеціаліст управління транспорту та зв’язку ЛМР. – Зараз навіть при наявності паркувальника багато людей просто відмовляються платити. Не можна блокувати колеса, застосовувати евакуатор… Тому за відсутності покарання водіїв ніхто не хоче вкладати гроші в закупівлю терміналів. 

Щодо закупівлі обладнання за бюджетні кошти, то це, за словами Сергія Жука, дуже дорого. На сьогодні в місті паркуванням займається переважно ЛКП «Муніципальна дружина». Ні іноземні інвестори, ні вітчизняні підприємці вкладати гроші у такий бізнес не хочуть.

– У нас були випадки, коли підприємці купували паркомати, але не могли їх окупити, – згадує чиновник. – Залазили в борги й розривали угоди. «Муніципали» ж мають трошки більше повноважень, та й форма навіює водіям готовність платити за паркування.

Переглядів: 645 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів