Вівторок, 23.04.2024, 13:35

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 18 » Проект центральної площі м. Пустомити із розважальним центром
23:07
Проект центральної площі м. Пустомити із розважальним центром

Проект нової центральної площі м. Пустомити та розміщення на ній торгово-розважально-офісного комплексу та будинку суду - ставить за мету вирішити планувально-просторові проблеми міста. Нова площа вирішує питання громадського центру міста, що буде виконувати функцію притягувального об'єкту, як для населення, так і для гостей.

Пропонується розміщення у глибині площі дві споруди виконані в єдиному містобудівному ансамблі, щоб задати чітку структуру житлового кварталу міста, що в свою чергу буде основною містобудівною домінантою для гармонійного та грамотного розвитку території.

Структура площі поділена на 3 умовні зони: -перша - виконує функцію площини, що дає можливість зібрати велику кількість людей в одному місці для культурно-розважальних заходів. Це можуть бути концерти, сезонні ярмарки, молодіжні акції, фестивалі, показово-спортивні виступи. Також в малюнку замощення пропонується зобразити лабіринт, як захоплююча гра для усіх вікових груп. Візерунок може постійно змінюватися та стимулювати зацікавленість дітей; -друга - виконує функцію зеленого партерного скверу з розміщенням у його центрі сучасної скульптурної композиції або пам'ятника видатній людині, що також дозволить залучити митців до творення загального образу площі; -третя - функція буферу самої площі та прилеглої території будинків суду та торгово-розважально-офісного комплексу, що дозволить не накладатися зонам відвідувачів та відпочиваючих. Також з правої сторони площі розміщуються майданчики для дітей молодшого віку.

Ансамбль проектованих споруд розміщений з врахуванням містобудівних та санітарних розривів. В санзоні пропонується розмістити відкриту автостоянку частково для пресоналу ТРО комплексу, відвідувачів, обслуговоючого транспорту з урахуванням потреб маломобільних груп населення. Під'їзди до проектованих споруд та стоянок пропонується зробити за рахунок продовження та з'єднання житлових вулиць, що розміщені зліва та справа від площі. Окрема автостоянка передбачена для персоналу будинку суду та з врахуванням специфіки транспортування затриманих осіб. Також пропонується розміщення підземної автостоянки для вдвідувачів ТРО комплексу. В місці примикання площі до вул. Грушевського будуть передбачені зупинки громадського транспорту.

Крім скульптурної композиції в центрі партерного скверу, також на площі розміщуються паркові лавки, ліхтарі зовнішнього освітлення, підсвітка фасадів будинків, обладнання дитячих майданчиків, навіси зупинок громадського транспорту. Також споруду ТП, що знаходиться на площі пропонується віддати для творчості художників, що постійно буде оновлюватися та стимулювати зацікавленість митців до площі.

Будинок ТРО комплексу в плані має трикутну форму та композиційно поєднаний з будинком суду. Перші два поверхи займають торгові крамниці, які можуть гнучко міняти свою структуру. Також на першому поверсі розташований заклад громадського харчування із передбаченим завантаженням продуктів зі сторони проектованої вулиці. На третьому поверсі розташовані офісні приміщення, що при потребі можуть забезпечити доступ тільки для працівників. Четвертий поверх займає ресторан, що може вміщувати півтори-дві сотні відвідувачів, а також літню терасу. На п'ятому поверсі розміщено конференц зали та актовий зал на 130 відвідувачів. Також на поверсі розташована велика тераса з оглядовим майданчиком, що піднімається над всією спорудою та відкриває повну панораму на все місто. Споруди витримують та задають симетричність площі. Гострі кути фасадів надають спорудам динамічності, а поверховість відповідає загальній масштабності території.

На наступних стадіях проектування, при уточненні завдання є можливим збільшення поверховості на 1-2 поверхи. Будинок суду спроектований з можливістю обмеження доступу, як для автомобілів, так і для людей. Планувальна структура будинку передбачає роботу трьох суддів, два зали судових засідань (для слухання цивільних та кримінальних справ) та набір допоміжних приміщень знідно ДБН В.2.2 26:2010. Також пропонується об'єднати під'їзд до суду із житловим проїздом, з обмеженим доступом до проектованої споруди. Намісці існуючих стихійних гаражів, що примикають до проектованої ділянки зі сторони суду, пропонується організувати більш вмістимішу автостоянку для обслуговування житлових будинків. Це допоможе гармонійно відмежувати різні за функціями зони. З лівої сторони ТРО комплексу, за рахунок продовження існуючої та утворення проектованої вулиць, з'являється вільна ділянка, що частково попадає в санітарну зону залізниці, на якій можливе розміщення автостоянок для обслуговування житлового кварталу, та забудови за межами санзони, вздовж існуючої вулиці.

В теперішній час проектована ділянка використовується як с/г угіддя, а також як пішохідний зв'язок через залізничну колію. Проектом пропонується перенести цей зв'язок на продовжені житлові вулиці, що в майбутньому можуть об'єднати підземними пішохідними та автомобільними тунелями дві частини міста, що роз'єднані залізницею.


джерело: http://galportal.com.ua/

Переглядів: 1826 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Богдан  
0
Звідкіля така інформація? щось не такий проект було продемонстровано...

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів