П`ятниця, 29.03.2024, 16:42

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 20 » У пошуках депутатської совісті
19:50
У пошуках депутатської совісті

Сесія Львівської обласної ради, яка відбулася в п’ятницю, 16 березня, змусила в черговий раз засумніватися в тому, що депутати прийшли у раду для того, щоб працювати так, як обіцяли виборцям. Від нахабного голосування чужими картками депутатів не стримувало ніщо...

Навіть те, що в залі протягом усього сесійного засідання був присутній заступник прокурора області Богдан Татарин. Незважаючи ні на нього, ні на зауваження голови облради, ні на журналістів, які лічили депутатів по головах, наче горобців, депутати вперто продовжували імітацію.

Чому ж імітацію, адже були й виступи, й обговорення? Та тому, що до виступів та обговорення долучалось буквально кілька людей, всі ж решта пили в коридорі чай, каву, курили та пліткували.

Навіть таку, здавалося б, ну геть не скандальну сесію депутати примудрилися перетворити у черговий скандал. Власне, сесійне засідання розпочалося без пікетів та протестів, понад те, самі депутати у цей день зібралися, щоб нарешті заходитися біля господарських питань. Однак, як ще раз підтвердилось, вони мало кого цікавлять. Коли ж слухали питання про недовіру Костюку – тоді в сесійній залі був суцільний аншлаг, а от коли діло дійшло до господарки, то залишилися буквально одинокі.

Звідси інша біда - тема «кнопкодавства» місцевого розливу. Для депутатів обласної ради вона не нова,, але цього разу вони перевершили навіть самих себе: змусили голову ради двічі проводити персональну перекличку!

«За попередні роки я не пам’ятаю таких прецедентів, коли голові обласної ради доводилося робити персональну перекличку депутатів», – зазначив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.

Розстановка депутатів в обласній раді була така: лівий та правий фланги сесійної зали був зовсім спорожнілими. Ілюзію наповненості формував центр зали, де сидить найбільша фракції «Свободи» – 41 депутат.

Підозри про брак кворуму в журналістів викликав розгляд питання про стан зимового утримання автомобільних доріг в області, коли визнали роботу управління розвитку інфраструктури Львівської ОДА недостатньою. За таке рішення начебто проголосувало 71 депутат. Однак, за підрахунками журналістів, у напівпорожній сесійній залі на момент голосування було лише 50 депутатів. Також ще близько 8 депутатів перебували за межами зали. Тобто, за фактом, рішення не мало бути ухвалено.

Додамо, що на початку сесійного засідання голова Львівської обласної ради Олег Панькевич повідомив, що прибуло 58 депутатів, коли ж депутати почали реєструватись їх виявилось аж 80?

Після появи на Гал-інфо та інших інформаційних медіа-ресурсах інформації про те, що депутати Львівської облради голосують чужими картками, голова Львівської облради Олег Панькевич відреагував миттєво і перед голосуванням щодо стану пасажирських перевезень у Львівський області попросив включити дзвінок і запросити всіх присутніх депутатів до сесійної зали.

Також голова облради провів перекличку депутатів, після якої виявилося, що у сесійній залі перебуває 69 обранців зі 116. Однак за основу рішення про визнання незадовільним стану пасажирських перевезень у Львівській області проголосували 72 депутати.

Голова Львівської облради попросив обранців голосувати тільки своїми картками, і при голосуванні за рішення в цілому на табло уже значилися 69 депутатів.

Нагадаємо, що свого часу депутатам пропонувалися зміни до регламенту облради, які передбачали процедуру видачі депутатам карток для голосування. Відповідно, депутати повинні були отримувати свої картки під розписку в працівників апарату ради. Однак до цього так і не дійшло.

Обідня перерва… Під час пленарного засідання Олег Панькевич намагався її перенестиу ще на одну годину, однак його в цьому не підтримали. Очевидно, добре знаючи специфіку цього депутатського корпусу, голова передчував, що після обіду депутатів у сесійну залу не зігнати. З цього приводу у коментарі Гал-інфо Олег Панькевич зауважив, що все ж сподівається, що депутати належно виконуватимуть свій обов’язок і по обіді зберуться в сесійній залі, адже на сесії планували розглянути дуже важливі господарські питання та соціальні програми.

Проте після 14.00, як і прогнозувалось, прийшли не всі. Через неорганізовані збори депутатів голова розпочав сесійне засідання близько 14 год. 45 хв. Спершу народних обранців довелося тричі попередити дзвінком. Після цього голова облради провів реєстрацію депутатів. Зареєструвалося 68. Однак, спорожнілий зал знову викликав сумніви – і в голови, і в журналістів. Відповідно, Олег Панькевич дав доручення голові постійної комісії з питань законності Михайлу Барбарі провести підрахунок депутатів в ручному режимі. За результатами цього підрахунку виявилось, що в залі перебуває 57 депутатів, а цього було недостатньо для того, щоб сесія була правочинна.

Зачекавши ще 10 хвилин, Олег Панькевич провів ще одну реєстрацію. Відтак зареєструвалося 62 депутати. Далі голова ради провів поіменну перекличку, в результаті якої виявилося, що в сесійній залі перебуває 63 депутати. Депутати почали працювати...

Однак станом на 16.15 в сесійному залі знову залишилося близько 50 депутатів, а на закінчення сесії – 49.

Інакше, як ганебною поведінкою, це годі назвати. Соромно, що П’ємонт представляють такі депутати. Але, як то кажуть, бачили очі, що купували...

Гал-інфо висловлює вдячність голові Львівської обласної ради Олегу Панькевичу за його принципову позицію, відкритість у наданні інформації та співпраці із журналістами.

Результати двох поіменних перекличок можна подивитися тут.

Анна Новик.

Переглядів: 537 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів