Субота, 20.04.2024, 12:22

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 11 » Весна скликає друзів у Пустомитах!
19:38
Весна скликає друзів у Пустомитах!

    Наприкінці березня в актовому залі Пустомитівської школи №1 відбувся уже третій районний фестиваль для дітей з особливи­ми потребами «Весна скликає друзів». Свято, яке для багатьох його учасників стало однією із найбільш очікуваних подій у році, щоразу вдається неповторним, яскравим, щедрим на усмішки і подарунки. Бо ж красуня-Весна разом із багатьма однодумцями щоразу готує для своїх друзів незабутні сюрпризи.

      От і цьогоріч фестиваль запам'я­тається дітлахам просто феєр­верком вражень. Адже більшість із них давно мріяли побувати у цирку. І натхненники та ініціатори свята - а це насамперед Катерина Прус, завідувач­ка психолого-медико-педагогічною кон­сультацією, що діє при районному відділі освіти, та Наталя П'ятницька, педагог-організатор Пустомитівської школи №1 - вирішили подарувати їм цю мрію. У гості до Весни та її друзів приїхали справжні клоу­ни. Веселі та кумедні, вони змусили три­матися за жи­воти від сміху усіх присутніх, навіть поважних дорослих. Крикливий і забавний клоун Пуня так і сипав дотеп­ними жартами та учив жонглювати поліе­тиленовими пакетами, а вправний Димок демонстрував захоплююче уміння пере­кидати булави, ракетки, різнокольорові по­вітряні кульки та запросто їздити на одно­колісному велосипеді. Клоуни весело кеп­кували один з одного, влаштували для дітей цікаві конкурси із призами, учили їх танцювати під запальні мелодії, а наостанок запалили вогні феєрверку. Тож усі учасники фестивалю стежили за цими не­посидами із щирим захватом і ніяк не хотіли відпускати їх зі сцени.

На пам'ять про фестиваль «Весна скликає друзів-2012» запрошені - діти з усього району - отримали гарні подарунки, барвисті квіти із кульок, які змайструвала студентка, волонтер Яринка Четирбук, повітряні кульки, наповнені гелієм, що при вдиху змушував кожного заговорити та­ким кумедним, смішним голосом. Діти ще довго ділилися враженнями, спілкувалися за святковим столом - із апетитною піцою, солодощами і фруктами.

- Вони такі дивовижні, наші діти, - зво­рушено говорить Катерина Прус. - Кожна дитина зі своєю житейською історією, своїм болем і маленькою перемогою - їх неможливо йе любити. Бо вони самі - джерело любові, щирості, доброти. - Ось Іринка Піхур з Підбірців . Це наш маленький ун­ікум, адже дівчинці, попри складний діагноз, вдалося опанува­ти гру на сопілці. Сьогодні вона виконує найкрасивіші мелодії'. А Улянка Канака! Наша радість. Дівчинка ще за тиждень до свята проду­мувала гардероб, щоб по­хвалитись подарунками від Миколая: нові джинси, мод­ний светрик і плащик - все найкраще у гості до Весни і друзів. Єва Барташевська зі Щирця уперше змогла приїхати на наше свято, хоч знаємо її уже давно - у Євиних руках зернятка бісеру перетворю­ються на справжні шедеври. А Вікто­рія Руслякова, учениця четвертого класу Зимноводівської школи №2, вивчи­ла на свято вірш, чим дуже нас потішила. Красуня Таня Бакай з мамою і сестрами зараз мешкає у селі Мшана Городоцького району, але щоразу із задоволенням при­їжджає до нас. Вважаємо її своєю, - Кате­рина Богданівна із ніжністю та любов'ю роз­повідає про учасників фестивалю, кожен з яких неповторний, особливий.

Фестиваль «Весна скликає друзів» роз­почався зі благословення о. Юрія Чудяка, настоятеля храму Успення Пресвятої Богородиці, давнього і щирого друга волонтерського руху у Пустомитах.

-           «Все, що ви зробили найменшому із моїх братів, ви мені зробили», - пригадав свяще­
ник слова Христа. - Тож турбота про ближ­нього - це велике свідчення милосердя і
добра, і хай Господь благословить вас у цій
добрій справі; - звернувся отець Юрій до
організаторів і благодійників фестивалю.

А серед них Катерина Прус нази­ває колективи обидвох Пустоми-тівських шкіл, Щирецької школи №2, Зимноводівської школи №2, учителів та учнів із Підбірців, Скнилова, Чижикова, Кротошина, Семенівки і Годовиці, що відгук­нулися на заклик про допомогу і провели у себе акції милосердя, а також приватних підприємців - це Олександр Ролько, Бог­дан Масляк, Ольга Чабан, Ольга Качинська, Андрій Жидачек, Богдан Козак, Ярос­лав Коцан, Микола Яблонський, Тарас Дідик, Ірина Салагай, Іван Тицейко та Олександр Марусич. Вони усі отримали почесні посвідчення та звання «Вірний друг фестивалю».

-           Не уявляю, як би впоралась із органі­зацією фестивалю 'без постійної допомоги
Наталі П'ятницької, Наталі Породної,Світлани Шаламай, Анни Сташків, Люд­мили Паук та дівчаток із танцювального колективу «Юна» і зокрема Наталі Цюзь, що добре впоралася із роллю господині свята - Весни, - говорить Катерина Прус.

-           Відчуваємо постійну підтримку отців Юрія Чудяка та Ростислава Будзана і дя­куємо за велике чуйне серце керівникові спільноти «Віра і світло», що діє при храмі Успення Пресвятої Богородиці, практикую­ чому психологові Галині Михальчишин. Що ж, фестиваль скінчився, а його організатори уже нині починають продуму­вати сценарій наступного. Адже їхні підопічні

-           друзі Весни - заслуговують лише на най­кращі номери, найяскравіші враження.

 

Богдана ПАЛИНСЬКА

 

 

Переглядів: 1002 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів