Субота, 20.04.2024, 13:53

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 15 » ВР прийняла новий Митний кодекс. ТЕКСТ
22:37
ВР прийняла новий Митний кодекс. ТЕКСТ

Верховна Рада прийняла нову редакцію Митного кодексу.

За прийняття в цілому доопрацьованого парламентським комітетом з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики на підставі пропозицій Президента законопроекту №8130-д проголосували 264 депутати при мінімально необхідних 226.

Зокрема новою редакцією кодексу Рада підвищила неоподатковувану максимальну сумарну вартість товарів, які ввозяться у ручній поклажі або в супроводжуваному багажі один раз на 10 днів.

Якщо в спочатку прийнятому варіанті закону цю суму було збільшено з 0,2 тис. до 1 тис. євро (при цьому їхня вага не повинна перевищувати 50 кг), то тепер для аеропортів вона становить 1 тис. євро, а для інших пунктів пропуску - 500 євро (вага не повинна перевищувати 50 кг).

Також прийнятий на підставі пропозицій Президента документ передбачає спрощення митного оформлення товарів і супутніх процедур (зокрема, вимоги до фінустанов, які надають гарантії зі сплати мит), збільшення прозорості при визначенні митної вартості товарів (у тому числі визначення чіткого переліку умов, за яких Державна митна служба може переглядати цю вартість), а також скасування низки пільг для працівників Митниці (зокрема, права на безвідсотковий іпотечний кредит).

Також, відповідно до прийнятого документа, у разі ввезення товарів на суму понад 10 тис. євро застосовуються повні ставки мит.

Письмовому декларуванню з поданням митної декларації підлягають товари, сумарна вартість яких перевищує 10 тис. євро.

Документ також передбачає низку нововведень у сфері митного оформлення, зокрема: право декларанта на здійснення митного оформлення товарів у будь-якому митному органі, проведення митного оформлення протягом 4 годин з моменту подання митної декларації, персональну відповідальність посадових осіб Митниці за неправомірні затримки митного оформлення, використання однієї декларації для здійснення різних митних формальностей, право декларанта задекларувати товари до моменту їхнього прибуття в Україну, звільнення декларанта від відповідальності за ненавмисні помилки.

Нова редакція кодексу встановлює перелік документів, надаваних митним органам для здійснення митного контролю, визначає перелік предметів, які належать до особистих речей громадян і не обкладаються податками при переміщенні через кордон.

Крім того, документ передбачає декриміналізацію товарної контрабанди, тобто переводить це порушення до числа адміністративних.

Виступаючи в парламенті, депутат Ради, член фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина", перший заступник комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Сергій Терьохін заявив про те, що в ході доопрацювання цього законопроекту парламентський комітет вніс значні зміни, у тому числі в запропоновані Президентом норми.

Рада також 264 голосами підтримала законопроект №8130/д, що передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів у зв'язку із прийняттям нової редакції Митного кодексу.

 

джерело: http://infocorn.org.ua/materials/news/VR_priynyala_noviy_Mitniy_kodeks/49155


Переглядів: 579 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцінка меру міста
Всього відповідей: 31

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів