П`ятниця, 29.03.2024, 11:38

Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Пустомити - info
Інформаційний ресурс міста

Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Меню сайту
Міні-чат
Фото
Навігатор по місту














Реклама

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 24 » Путіна запропонували внести у «список Магнітського»
10:33
Путіна запропонували внести у «список Магнітського»
На офіційному сайті Білого Дому в розділі проекту «We the People» опублікована петиція з вимогою внести президента РФ Володимира Путіна у «список Магнітського», в разі, якщо він підпише законопроект про заборону на всиновлення дітей з Росії американцями.

Петиція була створена ввечері 23 грудня, і протягом декількох годин набрала перші 150 підписів, необхідних для публікації у відкритому доступі. На момент публікації замітки звернення підписали 1722 людини; за останні півгодини кількість підписів зросла приблизно на 250. Для того, щоб петиція потрапила на розгляд до адміністрації Барака Обами, вона повинна зібрати не менше 25 тисяч підписів протягом місяця.

Автори петиції нагадали, що законопроект про заборону на всиновлення надійде на підпис до Володимира Путіна після схвалення у Раді Федерації РФ. Вони закликали президента США Барака Обаму «накласти санкції» на президента РФ у разі, якщо він підпише документ.

22 грудня на «We the People» була опублікована петиція з пропозицією внести у «список Магнітського» депутатів Держдуми РФ, які підтримали законопроект про заборону на всиновлення. Петиція зібрала 25 тисяч необхідних для її розгляду підписів приблизно за добу.

Коментуючи звернення, перший заступник голови комітету Держдуми РФ з міжнародних справ В’ячеслав Ніконов пригрозив «симетричною відповіддю» США, якщо прохання буде схвалено офіційним Вашингтоном. При цьому він зазначив, що «забороняти збирати підписи, напевно, не можна» і підкреслив, що про реакцію можна буде говорити тільки в разі безпосередніх дій американського уряду.

Раніше на сайті з’явилася ще одна схожа петиція, автори якої заявили про «нелюдськість» закону про всиновлення і вимагають розширити американський «закон Магнітського» на його авторів. За приблизно дві доби після публікації петиція зібрала понад шість тисяч підписів.

Проект он-лайн петицій «We the People» був запущений владою США 2011 року. За допомогою відповідного розділу на сайті Білого Дому до уряду країни може звернутися будь-який резидент Сполучених Штатів.

Законопроект, що забороняє всиновлення російських дітей американцями, який позиціонується як відповідь на «закон Магнітського», прийнятий у США, був внесений до Держдуми 10 грудня. Наразі документ був прийнятий нижньою палатою російського парламенту у всіх трьох читаннях; щоразу його підтримувала переважна більшість депутатів. Як очікується, Рада Федерації розгляне законопроект 26 грудня, і Володимир Путін зможе його підписати вже до Нового року.

Сам Путін підтримав заборону на всиновлення російських дітей американцями в ході прес-конференції 20 грудня. Він зазначив, що цей захід є відповіддю на дії влади США, яка, зокрема, не допускає представників РФ на судові процеси, пов’язані із злочинами проти всиновлених дітей. Крім цього президент заявив, що велика частина росіян виступає проти всиновлення дітей іноземцями, пише ZN.UA.

Переглядів: 653 | Додав: pustomytivchanyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Відео
Погода
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24

Органи  влади




Pustomyty - info © 2024

Украина-Сегодня: Каталог сайтов каталог сайтівКаталог
сайтів УкраїниMyCounter - счётчик и статистикаУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETЛьвівський каталог сайтівКаталог сайтовИнтернет магазин Best ConnectionShiftCMS.net - Каталог сайтів ЛьвоваRambler's Top100Яндекс.МетрикаИнформер для сайтовКаталог україномовних сайтівУкраїнський рейтинг TOP.TOPUA.NETТоп Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів